Finn és infra szauna

Rendelkezünk szauna parkkal, ami magában foglal egy 4 fős infra szaunát, 18 fős finn szaunát, pihenő padokat, valamint billenő dézsás tusoló rendszert. 

A hideg és lehangoló téli szürkeségben is szükségünk van valamire, ami egyszerre megnyugtat, felpezsdít, ráadásul még egészséges is. A legjobb téli programok egyike nem más, mint a szaunázás, aminek a szezonja az év hideg hónapjaira tehető, de a wellness szolgáltatások kedvelői akár egész évben is használhatják.

Finn vagy infra szauna?

Mindkét szaunatípus tökéletes választás lehet, ha tudjuk, mit szeretnénk elérni vele… Néhány alapvető kérdés tisztázása már rögtön az elején nem árt, így tudatosan dönthetünk, hogy a felfrissülés mely módját válasszuk.

A finn szauna és az infrakabin két egymástól alapvetően különböző dolog. Habár mindkettő az izzasztó hatáson keresztül javítja az egészséget és a közérzetet, mind a használat módja, mind az izzasztó hatás előidézésének módja teljes mértékben eltérő. 

Az infrakabin esetében a test melegszik fel a kabinban, ehhez képest a levegő csak kis mértékben. A hőmérséklet 45–65°C. A finn szaunában a szauna kályha a levegőt melegíti fel, és a hőmérséklet 70–100°C.

Az infrakabinban az infravörös sugárzástól izzadunk, amelynek hatása a bőr alsó rétegeibe is eljut, és a testet melegíti fel. Egy gleccseren például az infravörös sugarak hatására fagypont körüli hőmérsékleten is izzadunk, és ez a hatás érvényesül az infravörös kabinokban is. A finn szaunában a kabinban lévő 70–100°C-os hőmérséklet miatt izzadunk.

A szolgáltatást külön szauna pótjeggyel lehet igénybe venni.