Cím: 9024 Győr, Kálvária u. 1-3.          Telefon: +36 96 438-415

Spinracing

SpinRacing zenés, csoportos, kerékpáros, aerob edzésprogram. Abszolút sláger a fitness stúdiókban. Manapság már minden magára valamit adó fitness stúdióban találhatók spinracerek és a legnépszerűbb órák közé tartozik a csoportos kerékpáros edzés.

Spinracing bejelentkezés: 06-30/989-3158 

 

Intenzitáskontroll
Az állóképességi edzések során, mint a Spinracing, alapvető fontosságú a megfelelő intenzitás megválasztása. Az edzés csak akkor lesz hatékony, ha az edzéscélnak megfelelő intenzitással edzünk.
A megfelelő edzésintenzitást a pulzusszám célpulzustartományban való tartásával, azaz a pulzuskontrollal optimalizálhatjuk. A Spinracing metódus egyik legfontosabb ismérve a pulzuskontroll.

 

Légzéskontroll
A tüdőkapacitásunk optimális kihasználása, a megfelelő oxigénfelvétel mind a zsírégető, mind az állóképességfejlesztő edzések során döntő jelentőségű. Az emberek a hétköznapi életben gyakran rendkívül felszínesen lélegeznek. A Spinracing edzések során nagy súlyt fektetünk a tudatos, mély, egyenletes légzésminta kialakítására. A mély, tudatos légzés edzés során alkalmas az ellazulás, a tudatos pulzuskontroll és az elme megnyugtatására egyaránt.

 

Testkontroll-testtudat
A sportmozgások közben és a hétköznapi életben egyaránt nagy jelentősége van a testtartásunk, illetve az egyes tevékenységek mozgástechnikájának kontrolljára. A helyes testtartás és mozgástechnika az esztétikus megjelenés és mozgás alapfeltétele. A Spinracing edzéseken is nagy gondot fordítunk arra, hogy a résztvevők tudatosan alkalmazzák az izommunka során az izomfeszítés és ellazulás technikáit, elméjükben és izmaikban olyan beidegződések alakuljanak ki, amelyek esztétikus mozgás mellett effektív és sérülésmentes, preventív mozgásprogramot eredményeznek.

 

Mentális kontroll
Hogy mit gondolunk önmagunkról és a minket körül vevő világról, alapvetően befolyásolja boldogságunkat. Gondolataink óriási hatással vannak egészségünkre, szellemi és fizikai teljesítményeinkre. A Spinracing edzésen igyekszünk gondolatainkat teljes mértékben összpontosítani és rendezni. Kizárjuk a külvilág történéseit, igyekszünk tökéletesen a jelenbe hozni magunkat, a testünkre gyakorolt kontrollon (pulzus, légzés, testtartás) keresztül elérni azt, hogy elménk a nyugalom és ellazulás állapotába kerüljön.

A fenti négy alapelv betartásával a Spinracing tökéletes testi és mentális edzésmetódussá válik. Olyan módszerré, amely a napjaink hajszolt és állandó egzisztenciális nyomás alatt élő emberének a megújulás és teljes fizikai, mentális feltöltődés lehetőségét kínálja